8 Haziran 2007 Cuma

Harry Potter ve Ateş Kadehi

Yazar: J.K. ROWLING

Eveeeeeeeeet, sonunda 4. seriyi de bitirdim. Hakkaten çok eğlenceli bu kitaplar ya :) Hiç de öyle çocuklara özel falan değil. Olsa da farketmez gerçi de, bunlar çocuk kitabı diye okumayı reddedenlere sözüm olsun, çok eğlenceliler..

Bizim bıdık Harry baya büyüdü ablaları, abileri. 13, nerdeyse 14 yaşında oldu. Büyücülükte epey ustalaştı, abileriyle yarışa bile girdi.

Efendim şimdi bu seride önce Quidditch sporunun Dünya Kupa maçı için kahramanlarımızı İngiltere'ye gönderiyoruz. Maçtan sonra bir gürültü kopuyor ve ilk kez Karanlık İşaret'le karşılaşıyor Harry ve arkadaşları. Harry'nin yara izi yanmaya başlıyor ve Harry düzenli olarak Sirius'a mektup yazmaya başlıyor.

Bu arada Hogwarts'ta Üçbüyücü Turnuvası düzenleniyor. Tehlikelerinden ötürü 100 yıldır düzenlenmiyormuş. Bu sene tekrar düzenlemeye karar vermişler ama bir şart koyarak : 15 yaşın altındakiler katılamayacak şartı..

Hogwarts'a yarışmaya katılmak üzere iki okuldan daha öğrenciler ve öğretmenler geliyor : Durmstrang ve Beuxbatons (sanırım yanlış yazdım). Seçmen şapka 3 şampiyon seçtikten sonra (Durmstrang'dan Victor Krum, Beuxbatons'tan Fleur Delacour ve Hufflepuff'tan Cedric Diggory) tekrar kızarıyor, bozarıyor ve ilk defa 4. bir şampiyonun ismini püskürtüyor. Tabi ki kahramanımız Harry'nin ismini. Herkes çok şaşırıyor ve başta Harry'nin ismini kendisinin koyduğunu sanıyorlar (Pist, ama öyle değil :)

Yarışma 3 görevden oluşuyor ve tüm aşamalarda arkadaşlarından yardım alabilecekleri söyleniyor şampiyonlara.
Bu arada her görev, süre başlamadan hemen önce bildiriliyor. İlk görev olarak ejdarhaların altından altın yumurtayı almaları söyleniyor. Birinci görevin ejdarhalar olduğunu Hagrid'den öğrenen Harry, diğer öğretmenlerin de kendi şampiyonlarına sır verdiklerini görünce Cedric'e de ejdarhalardan bahsediyor. Tabi herkes başarıyla sonuçlandırıyor görevini.
İkinci görev içinse aldıkları bu yumurtalarda gizli olan şifreyi çözmeleri söyleniyor. İlk görecde Harry'den yardım alan Cedric de yumurtayı nasıl açacağını Harry'e söylüyor. Görevin su altında 1 saat kalarak onlardan alınanı bulmak olduğunu öğrenen Harry, Hermione ve Ron saatlerini kütüphanede geçirseler de bir çıkar yol bulamıyorlar. Bu noktada da önceki kitaplardaki karakterlerden Dobby çıkıyor ve Harry'ye su altında nefes almasını sağlayacak Galsamotunu veriyor. Bu görev de bir şekilde atlatılıyor.
Üçüncü ve son görevse engellerle dolu labirentte kupayı bulmak şeklinde açıklanıyor.
Harry ve Cedric birlikte görüyorlar kupayı ve temiz kalpli Harry, kupayı ikisinin de hak ettiğini düşünerek aynı anda kupayı tutmalarını öneriyor. Tutuyorlar da.. Ama kendilerini bir anda bir mezarlıkta buluyorlar. Meğer bizim Voldemort, ay pardon Kim-olduğunu-bilirsin-sen :) ve müritleri bu kupayı bir anahtara çevirmişler ve dokunan kişileri boyutlar arası kapı misali sahadan mezarlığa taşımışlar.
Burda Harry, Voldemort'un dirilişine şahit oluyor ve bu arkadaşı Cedric'in ölümüne neden oluyor. Voldemort'la asa savaşına giren Harry, sonunda bir kolunda Cedric'in ölü bedeni bir kolunda kupayla aynı anahtar geçişiyle Hogwarts'taki Quidditch sahasına geri dönüyor. Karşısında Dumbledore'u ve arkadaşlarını görünce rahatlıyor ve başına gelenleri anlatıyor..
Ve yarıyııııııııııııl :)
Bakalım devamını Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda okuyacağım. Ama bu seriye bir ara vermek için İpek Çalışlar'ın Latife Hanım'ına başladım dün.
Hepsini biiiiiiiir bir anlatacağım burda..

Hiç yorum yok: