19 Ağustos 2007 Pazar

Elmayı Yılan Isırdı

Bayan Adriadne Oliver 1 yıldan beri Woodleigh adlı kasabada yaşamaktadır. Cinayet kitapları yazmasıyla tanınır. Kasabada düzenlenen Cadılar Bayramı için ondan yardım isterler. Yaşları 10-14 olan çocukların toplanıp çeşitli oyunlar oynadığı bir gecedir bu. Joyce, Joyce'un kardeşi Leo, ablası Ann, Bayan Oliver, Bayan Drake, Miss Whittaker'ın da bulunduğu gecede bütün eğlence bitip de herkes evine dağıldıktan sonra evi temizlerlerken Joyce'un cesediyle karşılaşırlar. Joyce, elma oyunu için getirilen teneke leğende boğulmuştur. Bayan Oliver hemen arkadaşı Hercule Poirot'a gider ve ondan yardım ister..

Poirot olayı ilk başta çözse de bunu ne kasabalılara ne okuyucuya hissettirmez ama araştırmaları hep bu yönde ilerler. Bayan Oliver'ın yanında kaldığı Judith Butler ve kızı Miranda, rahmetli Bayan Lwelyn-Smith'e muhteşem bir bahçe yapan Micheal Garfield, Bayan Lwelyn-Smith'in ölümünden sonra sahte vasiyetname yazmakla suçlanan Olga Semirnoff hikayeye dahil olurken bir çocuk daha öldürülür. Joyce'un kardeşi Leo.

Poirot sonunda katili açıkladığında herkes çok şaşıracaktır..

Ben sonunu tahmin edemedim bu sefer. Dahası katil şunların arasındadır dediklerimden biri de değildi. Hoş bir kitaptı..

2 yorum:

Esra dedi ki...

Ortaokuldayken ne cok okurdum Agatha Christie. Seneler oldu... Sanirim cinayet romanlari modunda degilim su birkac senedir.

Yine o moda girince okuyacagim.
:-)
Sevgiler
Esra

cinar dedi ki...

sevgili Esra,

okumak için hakikaten de o mood'da olmak lazım. Ben mesela çıkmışım, o yüzden bayıldım biraz. Jeffrey Archer tavsiye ederim. O her daim çok güzel ve heyecanlı yazıyor..
sevgiler